TIPS OM MISKOPEN TIJDENS DE SALE TE VOORKOMEN

De sale is weer begonnen! Dé tijd waarin jij voor (minder) dan de helft van de prijs nog steeds hele toffe dingen kan scoren. Maar die rode prijskaartjes zijn niet altijd onze beste vriend. Ook jij hebt vast wel eens wat miskopen gekocht, simpelweg omdat het item in de sale was en je het voor die prijs echt niet kon laten liggen. Met deze tips ga je miskopen in de sale zeker voorkomen! 

1: HOEVEEL KORTING KRIJG JE?

Kom jij in de stapels met opgefrommelde kleding iets leuks tegen en is het in de sale maar €20? Super! Maar kijk eerst even naar het prijskaartje. Is het verschil zo groot dat je het écht niet kan laten liggen? Ik heb wel eens met een shirtje in mijn hand gestaan wat van €25 naar €22 was afgeprijsd. Drie hele euro’s.. Is het shirtje dan nog steeds zo leuk dat je ‘m echt moet hebben?

2: GA JE DIT DAADWERKELIJK DRAGEN?

Besluit je toch om die drie euro aan korting voor lief te nemen? Bedenk je dan eens of je dit kledingstuk daadwerkelijk gaat dragen. Het kan wel afgeprijsd zijn (soms zelfs wel 75% korting!), maar zodra je het niet vaker dan tien keer gaat dragen raad ik je aan om het toch echt te laten liggen. Ook al doet het even pijn, dat geld kan je weer gebruiken voor iets waar je wel echt zeker van bent dat je het gaat gebruiken!

3: HEB IK DIT ECHT NODIG?

Een vijfde pyjama is best overbodig, toch? Of een vierde zwarte broek.. Het kan echt voorkomen dat je een bepaald item ziet, wat je nog niet in je kast hebt hangen. Dan mag je ‘m natuurlijk altijd meenemen. Dat is het leuke aan de sale! Maar vraag je af of je het daadwerkelijk nodig hebt. De sale is dé perfecte tijd om onszelf een excuus aan te praten en extra kleding te kopen, wat we natuurlijk helemaal niet nodig hebben. Als je dit artikel hebt gelezen, weet je dat ik luxe niet zie als 5 shirtjes van €10,-, maar 1 shirtje van €50. Beter voor het milieu en zo weet je dat alles in je kledingkast mooi is en dat je het gaat dragen.

Sale miskopen voorkomen All Good Intentions

4: HEB IK DIT AL THUIS HANGEN?

Deze lijkt veel op de vorige, maar ik wil ‘m toch even apart benoemen. Heb jij al drie zwarte broeken in je kledingkast hangen? Laat die potentiële vierde lekker liggen voor een ander die ‘m misschien wel een stuk beter kan gebruiken. Ook al kost het maar €30,-. Het is niet veel, maar wel té veel wanneer je al zo’n exemplaar in je kast hebt hangen. Niet nodig, dus lekker laten liggen. Want als je ‘m koopt, zal het je geen happy feeling geven. Toch?

5: PAST HET BIJ MIJN STIJL?

Last but not least: Past het kledingstuk eigenlijk wel bij jou? Als jij houdt van klassieke items, is het geen strak plan om ineens met een shirt met rockband-print thuis te komen. Ook al zat er 75% korting op. Geen excuus. En trends zijn ook zo’n dingetje. Sommige trends moet je maar laten voor wat het is. Zo laat ik de chokertrend maar voor wat het is. Dan zou het raar zijn als ik met drie verschillende chokers thuis zou komen. “Want ik was uiteindelijk maar €7,50 kwijt”. Daarmee ben je dus €7,50 kwijt én heb je zojuist items gekocht die je nooit aan zou doen. Miskopen als deze moet je zeker voorkomen.

Share:

7 Reacties

 1. 22 juni 2017 / 7:35 am

  Goede tips. Ik heb besloten om deze weken nog even niet in de sale te kijken.. Hoelang ik dat vol houd weet ik ook niet.

 2. 22 juni 2017 / 7:59 am

  Oh ja , de sale! Ik moet zeggen dat ik nog zoveel kleding steeds binnenkrijg van bedrijven dat ik er niet eens aan denk om iets te bestellen. Dus volgens mij ga ik de sale ook overslaan.

 3. 22 juni 2017 / 4:12 pm

  Je hebt echt gelijk, het is heel makkelijk om miskopen te doen tijdens de sale. Ik blijf altijd wel goed opletten en nadenken, maar soms koop ik in mijn enthousiasme iets wat me niet heel blij maakt. Ik zal voortaan eens jouw lijstje afgaan! Malou x

  • Demi Kloosterman
   22 juni 2017 / 4:13 pm

   Ik herken dat ‘enthousiasme’ om iets te kopen zo erg, haha! Leuk om te horen trouwens!

 4. 22 juni 2017 / 8:57 pm

  Super fijn! Mijn cravings naar kleding kopen zijn echt groot! Maar dit helpt me wel haha!

 5. 29 juni 2017 / 11:36 am

  Haha, goede tips! Ik ben de laatste tijd echt op de goede weg om minder bullshit te kopen <3

  • Demi Kloosterman
   29 juni 2017 / 11:52 am

   Ik heb inderdaad je artikel gisteren gelezen, haha! Ik ga het ook maar eens proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *