TWEEDEHANDS – TWEEDE KANS

Onlangs had ik het er met een vriendin over: tweedehands kleding. Ik ben best verwend (ja, eerlijk is eerlijk), dus ik keek eerst een beetje raar op. Tweedehands? Liever niet. Even later was m’n mening al gauw weer veranderd, want als ik een kijkje neem in m’n kast zie ik items liggen die ik van familie of vrienden heb gehad. Dat is immers ook tweedehands, toch? Niks mis mee dus! 

ZELF KOPEN OF VERKOPEN

Als je me al wat langer als vandaag kent, weet je dat ik de laatste tijd een hoop nieuwe items heb gekocht. Alles met als excuus ‘Ik heb het echt nodig’. Uhu.. Jammer genoeg ga je dat ook voelen in je portemonnee. Ik heb de sale tot nu toe lekker met rust gelaten (schouderklopje, haha!). In tegenstelling tot kleding kopen, heb ik het anders aangepakt. Ik hoorde zoveel verhalen over United Wardrobe – dit is echt niet gesponsord, believe me – dus ik wilde het ook wel eens proberen.

Het liefst heb ik een kledingkast met alleen maar mooie items. En dan heb je altijd nog van die kledingstukken of accessoires waarvan je denkt dat het zonde is om weg te gooien, maar waarvan je ook zeker weet dat je het nooit meer aan gaat doen. Op een vrije middag maak je een paar foto’s en je gooit het op een platform als United Wardrobe. Inmiddels ben ik een weekje verder en heb ik al een aantal dingen kunnen verkopen!

Tweedehands All Good Intentions

Heerlijk om het gat in m’n hand lichtelijk te kunnen dichten. Maar het allerleukste vind ik de reacties. Een meisje stuurde me een berichtje nadat ze haar pakketje had ontvangen. Ze vertelde me dat ze zo blij was met haar nieuwe item en dat ze ondanks een heel klein budget toch wat leuks kon kopen en zich er heel gelukkig bij en door voelde. Ondanks dat het geld ook niet geheel onbelangrijk is, doe je het toch ook wel echt voor zulke mensen en de lieve reacties die je erna mag ontvangen. Toch?

Onlangs zag ik de documentaire ‘The True Cost‘. Nu je waarschijnlijk toch vakantie hebt, heb je vast en zeker tijd om die even te kijken. En als je dan nog tijd over hebt: kijk eens een keertje kritisch naar je kledingkast. Doe je bepaalde dingen niet meer aan? Probeer er dan eens nieuw leven in te blazen door platformen als Marktplaats of United Wardrobe (tip ook even andere platformen als ik er eentje ben vergeten!). Wat heb jij liever: een paar heerlijke drankjes op het terras of een item in de kast wat je nooit aandoet?

 

Share:

12 Reacties

 1. 10 juli 2017 / 8:34 am

  Ik heb laatst ook heel veel verkocht. Voelt toch een stuk beter!

 2. 10 juli 2017 / 9:14 am

  Ik heb op mijn laptop allemaal foto’s staan van kleding waar ik niks meer mee doe, deze zomer wil ik dat op United Wardrobe gaan zetten. Veel kleding doe ik gewoon nooit meer aan, dus het is zonde om het te houden! Goed dat je hier aandacht aan besteedt. Malou x

  • Demi Kloosterman
   10 juli 2017 / 9:15 am

   Precies, en met het geld wat je oplevert kan je weer nieuwe dingen halen!

 3. 10 juli 2017 / 10:21 am

  Ik ken United Wardrobe helemaal niet, ik verkoop altijd via Marktplaats omdat ik zoveel kleding krijg. Maar Marktplaats vind ik eigenlijk zo irritant!

  • Demi Kloosterman
   10 juli 2017 / 10:30 am

   Ik was ook niet zo weg van Marktplaats, om eerlijk te zijn.. UW vind ik heel fijn, maar je moet wel 10% afstaan, dus dat is dan iets minder. Maar kleding verkopen gaat wel een stuk sneller!

 4. 12 juli 2017 / 1:24 pm

  Ohh, leuk! Ik vind jou kleding altijd top! United Wardrobe heb ik nog nooit geprobeerd!

  • Demi Kloosterman
   12 juli 2017 / 1:25 pm

   Awh wat lief, dankjewel!

 5. 12 juli 2017 / 2:57 pm

  Heerlijk om alles op te ruimen en te verkopen! Helaas gaat verkopen toch wat meer tijd kosten dat ik het dan maar in zo’n bak doe voor ontwikkelingslanden..

  • Demi Kloosterman
   12 juli 2017 / 3:01 pm

   Dat heb ik vroeger ook altijd gedaan inderdaad! Ook een hele goede optie, toch?!

 6. 13 juli 2017 / 4:19 pm

  De True Cost moet ik nog steeds een keer kijken, lijkt me echt een eye-opener! En sinds een tijdje ben ik ook weer actief op United Wardrobe. Inderdaad wel jammer van die 10%. Maar het is wel fijn om zo van je ‘oude’ kleding en schoenen af te komen, anderen er blij mee te maken en er wat aan te verdienen :).

  • Demi Kloosterman
   13 juli 2017 / 4:34 pm

   Is inderdaad echt een docu die je ogen opent ja.. En ben het helemaal met je eens!

 7. Zoë Hoogendoorn
  18 juli 2017 / 1:31 pm

  Depop vind ik zelf een veel fijner platform!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *